Gebruikt Snijstaal B70 ontlaatbad / warmbad te koop

2016.07.20 IMG_4532 2016.07.21

Bij een klant van ons staat dit gebruikte Snijstaal B 70 ontlaatbad, incl. handtakel.

Heeft u belangstelling, laat het ons weten.

KENMERKEN WARMBAD

 • Zeer gelijkmatige en snelle warmte overdracht
 • Het meegeleverde neutraal zout gaat zeer lang mee
 • De werktemperatuur ligt tussen de 150 – 500˚C.

  WARMBAD

  Onze warmbaden zijn speciaal ontwikkeld voor getrapt harden (minder maatvervorming en minder scheurrisico) en daarnaast op zeer nauwkeurige temperatuur, ontlaten van gereedschapstalen. Door de uitgekiende constructie, moderne isolatiematerialen en speciaal ontlaatzout hebben de baden een zeer gelijkmatige en snelle warmte overdracht met hoge temperatuurnauwkeurigheid. Het warmbad heeft een elektronisch gestuurde temperatuurregeling en kan gebruikt worden binnen een temperatuurbereik van 150 – 500˚C (niet geschikt voor continue gebruik op maximale temperatuur).

  De baden worden standaard geleverd met zoutvulling en de baden t/m model SWB70 ook inclusief chargeermand. Het zout heeft een praktisch onbegrensde levensduur en is moeiteloos in koud water af te spoelen.

  Naast ontlaten zijn warmbaden ook uitermate geschikt voor andere werkzaamheden zoals tussengloeien,warmbadharden, bainietharden, nitrozwarten en blauwen. In het Snijstaal Kenniscentrum vindt u handige naslagwerken, zoals dit woordenboek (pdf)  met vertalingen van een groot aantal vaktermen uit de harderijwereld.