Beschermgas ovens

Kenmerken Beschermgasoven

  • Voor opkolen, nitreren en blankharden en gloeien
  • Ook voor werken met brandbare gassen
  • Verkrijgbaar in zowel standaard als specialistische uitvoering

Vraag een offerte aan Bestel

Omschrijving Beschermgasoven

Beschermgasovens zijn specifiek ontworpen voor opkolen, nitreren en blankharden en gloeien. Snijstaal levert in dit specialistische marktsegment een breed scala aan oventypen in zowel elektrische, als gasgestookte uitvoering. Aangezien het niet mogelijk is om alle door ons geleverde specialistische ovens te tonen, kunt u altijd contact met ons opnemen om uw specifieke wensen door te nemen.

Elk formaat Beschermgasoven

Ook qua formaat biedt Snijstaal een ruime keuze, variërend van de kleinste laboratoriumoven tot en met omvangrijke productie-ovensystemen. In standaarduitvoering kunnen met deze ovens temperaturen tot 1100ºC worden bereikt, waarnaast Snijstaal speciaal uitvoeringen levert voor een hoger temperatuur bereik. De ovens zijn geschikt voor toepassing van verschillende soorten beschermgas, waaronder stikstof, argon, waterstof, ammoniak, alsmede specifieke gassen voor het uitvoeren van speciale warmtebehandelingen.

Werken met brandbare beschermgassen

Voor het werken met brandbare beschermgassen zijn de ovensystemen voorzien van uitgebreide beveiligingssystemen. Beschermgasovens zijn thyristor  gestuurd en kunnen worden geleverd met programmeerbare besturing van belangrijke parameters als temperatuur-, beschermgasverloop, koeling, etc.

Vraag een offerte aan Bestel