Over ons

50 jaar toonaangevend in ovensystemen en warmtebehandeling processen

Snijstaal levert alle mogelijke industriële ovenssystemen en accessoires voor gereedschapmakers, loonharderijen, harderij-afdelingen en laboratoria. Naast de productie van in eigen huis ontwikkelde ovens, is Snijstaal al vele jaren officieel importeur van vele bekende ovenmerken en verbruiksartikelenSnijstaal is al meer dan 50 jaar dé gerenommeerde totaalpartner op het gebied van warmtebehandeling techniek. En we zien het als onze missie om dit zo te houden.

Alles wat u nodig heeft voor een juiste warmtebehandeling

Ter completering van het uitgebreide ovenprogramma, levert Snijstaal een breed assortiment oliebaden waterbaden hardingszouten en hulpstoffen beschermpasta’s beschermkisten enveloppen, tafels en hardheidsmeters. Kortom, alles wat u nodig heeft voor een snelle en efficiënte warmtebehandeling van uw werkstukken. Daarnaast biedt Snijstaal een compleet scala aan handgereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Snijstaal is al meer dan 50 jaar dé gerenommeerde totaalpartner op het gebied van alle mogelijke processen van warmtebehandeling

En we zien het als onze missie om dit zo te houden:

“Snijstaal BV biedt iedereen die werkt met de warmtebehandeling van industriële producten in de Benelux, de mogelijkheid om op een veilige en efficiënte manier zelf te harden. Daarvoor leveren wij ovensystemen, -desgewenst- op maatgemaakte ovens en hulp- en randproducten van hoge kwaliteit. Om onze klanten een optimaal resultaat te kunnen garanderen bieden wij daarnaast gedegen advies en begeleiding. Wij streven naar duurzame relaties met zowel onze leveranciers als onze klanten.”

Service en ondersteuning bij warmtebehandeling

Voor een gecontroleerde en efficiënte warmtebehandeling heeft u gedegen materiaal nodig en de juiste kennis.  Snijstaal ondersteunt haar klanten met op maat gesneden adviezen. Wij garanderen een optimale kwaliteit van uw werkstukken. Onze medewerkers helpen u bij zowel een nauwkeurig bestuurbaar ovensysteem als een exact op uw materiaalsoort, werkstukvorm en -toepassing afgestemde warmtebehandeling methode. Wilt u liever eerst zelf ontdekken? Bezoek het kenniscentrum of neem contact met ons op voor advies.

Mocht u een keer gezamenlijk een meegebracht werkstuk willen behandelen, dan bent u welkom in onze proefopstelling. Neem gerust contact op voor een afspraak.

Snijstaal kenniscentrum; Het antwoord op uw warmtebehandeling vragen

De in de loop der jaren opgebouwde kennis hebben wij voor u samengebracht in ons online kenniscentrum. Deze informatie kunt u gebruiken ter ondersteuning van uw materiaalkeuze en de mogelijkheden op het gebied van warmtebehandeling en harding. Snijstaal biedt ook een aantal onmisbare naslagwerken voor iedereen die zich professioneel met harderijtechniek bezighoudt. Zo heeft Snijstaal een woordenboek (pdf) samengesteld met vertalingen van een groot aantal vaktermen uit de harderijwereld.

Uitgebreidere informatie vindt u in de veel verkochte Snijstaal Harderij Raadgever II, die zowel in Nederlands als Duits leverbaar is. Om een overzicht te geven van wat u mag verwachten, stellen wij de inhoudsopgave van de Snijstaal Harderij Raadgever (pdf) beschikbaar.