Haardwagenoven

Kenmerken Haardwagenoven:

  • Bij uitstek geschikt voor toepassing in productieharderijen
  • Leverbaar als traditionele elektrische oven, als elektrische luchtcirculatie-oven en als gasverhitte kamer- en wagenovens

Vraag een offerte aan Bestel

Haardwagenovens zijn uitgerust met een geïntegreerde verrijdbare wagen, waarmee werkstukken gemakkelijk in- en uit de oven gereden kunnen worden.

In volledig uitgereden toestand is de wagen van alle vier zijden vrij toegankelijk zodat ook zware voorwerpen eenvoudig met een kraan of takel op de wagen kunnen worden geplaatst. Door meerdere wagens te gebruiken, kunnen charges snel na elkaar behandeld worden, waardoor de restwarmte van de oven optimaal wordt benut. Niet alleen kan het productietempo hiermee maximaal opgevoerd worden, ook heeft dit een gunstig effect op de energiekosten. Haardwagenovens zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in productieharderijen die seriewerk, charges (kisten) en grotere werkstukken snel en nauwkeurig willen harden, gloeien, carboneren, etc. Haardwagenovens zijn qua ovenprincipe leverbaar als traditionele elektrische oven en als elektrische luchtcirculatie-oven.

Traditionele elektrische haardwagenovens zijn leverbaar in verschillende afmetingen en een T.max van respectievelijk 900ºC, 1.280ºC en 1.340ºC en opgenomen vermogens vanaf 40 kW tot 370 kW. Bij haardwagenovens volgens het luchtcirculatieprincipe wordt de warmte van twee zijden aangevoerd. Gecombineerd met twee plafondventilatoren resulteert dit in een optimaal homogene temperatuurverdeling in de gehele ovenruimte (temperatuurverdeling ca. 7 K, afhankelijk van de temperatuur). De ovenruimte is bekleed met roestvaststaal en voorzien van speciale isolatie.

Luchtcirculatie haardwagenovens zijn leverbaar in verschillende afmetingen en een T.max van respectievelijk 450ºC, 650ºC en 850ºC en opgenomen vermogens vanaf 30 kW tot 75 kW.

Gasverhitte kamer- en wagenovens
Gasverhitte kamer- en wagenovens worden toegepast voor het bakken en branden van grotere werkstukken uit keramiek of porselein waarbij een hoge warmte-inbreng belangrijk is. Snijstaal levert deze ovensystemen in verschillende afmetingen en capaciteiten. De oven kan langzaam opwarmen met secundaire luchttoevoer.

Vraag een offerte aan Bestel