Hardingsfolie

Kenmerken Hardingsfolie

  • ultradunne folie met een dikte van slechts 0,05mm
  • voor het creëren van een semi-vacuümdichte atmosfeer
  • tevens geschikt voor het inpakken grote werkstukken of werkstukken met een gecompliceerde vorm

Vraag een offerte aan Bestel

Hardingsfolie

Voor het beschermen van uw werkstukken en het nabootsen van een vacuüm atmosfeer biedt Snijstaal ultradunne folie met een dikte van slechts 0,05mm. De wikkelfolie is geschikt voor het verpakken van klein werk, maar meestal wordt hiermee groter werk of werkstukken met een gecompliceerde vorm verpakt. Het laat zich gemakkelijk in de gewenste maat knippen.

De semivacuüm omgeving ontstaat doordat de overgebleven zuurstof in de verpakking verdwijnt vanwege de reactie met de heet geworden folie. Het werkstuk wordt met de folie in olie, lucht of water afgeschrikt. Omdat de folie geheel om het werkstuk moet worden gevouwen is deze verpakking niet altijd 100% luchtdicht. Hierdoor kan na de harding verkleuring optreden (u bereikt echter wel een ontkolingsvrij oppervlak!). Wilt u een supersterk en mooi blank werkstuk, dan raden wij u onze Snijstaal Enveloppen en Kokers aan voor een hermitische afsluiting.

Wilt u onder een echt beschermde atmosfeer werken dan kan dit met onze hittevaste kisten of het speciaal door Snijstaal ontworpen Diamond Block Systeem aan.

Technische Data Hardingsfolie

Artikelnummer Omschrijving Inhoud
8520310 1 rol wikkelfolie, 310mm breed – 30m lang (1200°C) n.v.t.
8520610 1 rol wikkelfolie, 610mm breed – 15m lang (1200°C) n.v.t.
8520615 1 rol wikkelfolie, 610mm breed – 7,5m lang (1000°C) n.v.t.

Bekijk alle formaten Snijstaal Hardingsfolie, kokers en enveloppen (pdf) ›

Vraag een offerte aan Bestel