Snijstaal is er ook voor laboratoria

Snijstaal ondersteunt ook laboratoria met ovens en advies. Dankzij de in der jaren opgebouwde kennis kan Snijstaal u adviseren over de juiste oven voor elk onderzoek of laboratorium toepassing. Of het nu gaat om testen, analyseren, verassen, drogen, voorverwarmen, debinding / debinderen, uitbranden, opstoken, warmhouden, verdampen, sinteren of smelten… het maakt niet uit. Wij voorzien u van advies en leveren u de oven die het best past bij uw dagelijkse werkzaamheden.

First class materialen in al onze laboratoriumovens

Snijstaal ontwikkelt, ontwerpt en produceert ovens voor allerlei verschillende toepassingen van onderzoek & ontwikkeling in laboratoria en productieprocessen. Onze ovens hebben zich al voor lange tijd bewezen in het dagelijks gebruik bij tevreden klanten in vele landen wereldwijd. Om dit te kunnen blijven garanderen gebruiken wij alleen beproefde technologieën voor de productie van onze ovens en alleen first class materialen van gerenommeerde leveranciers. Dit zorgt voor maximale efficiëntie, betrouwbare werking en lange levensduur van onze ovens. Wij bieden uitstekend waar voor uw geld en snelle levertijden.

Standaard of custom-made laboratoriumoven? Uw wensen staan voorop

  • Klantspecifieke oplossingen; Naast standaard ovens leveren wij ook aangepaste ovens speciaal ontworpen om te voldoen aan uw specifieke vereisten. In nauw overleg met u produceren we indien gewenst een ovensysteem dat voldoet aan uw uitdagende eisen pakket. Hierdoor kunt u betrouwbaar en economisch verantwoord te werk gaan.
  • Professionele service; met onze geschoolde arbeidskrachten leveren wij vanaf het begin een breed scala van professionele services met betrekking tot alle oven zaken. Kortom, Snijstaal is een betrouwbare partner voor ovens en alle andere zaken op het gebied van warmtebehandeling voor onderzoek, ontwikkeling en laboratorium.

Droogovens

KTL serie In het laagste temperatuurbereik van onze ovens vinden we de droogovens (ook wel broedstoven of incubator genoemd). Deze hebben een maximaal temperatuurbereik van 250°C en verschillende standaard inhoudsmaten variërend van 55 – 715 liter. Droogovens zijn leverbaar met natuurlijke luchtcirculatie of geforceerde luchtcirculatie. Deze ovens kunnen worden ingezet voor veilig drogen, precisie tests, verhitting, ontlaten en sterilisatie processen, en zijn dus ook geschikt voor het incuberen, bewaren of opslag van monstermateriaal bij temperaturen tot 250°C. Ook zijn er laboratorium droogovens te leveren tot een temperatuur van 200°C maar dan onder vacuüm, geschikt voor het drogen van thermisch instabiel en oxidatie gevoelige materialen, onderdelen met moeilijk vorm of voor het drogen van sondes in vacuüm.

 

Luchtcirculatie ovens

Snijstaal Luchtcirculatieoven Wilt u in een iets hoger temperatuur segment testen en beproevingen doen maar toch met een zeer hoge temperatuurnauwkeurigheid dan komen onze luchtcirculatieovens in aanmerking. De Snijstaal Luchtcirculatie ovens zijn speciaal ontwikkeld voor alle warmtebehandelingen tot een T. max van 850°C, en zijn verkrijgbaar in zowel horizontale als verticale uitvoering. De ovens zijn in diverse standaard afmetingen leverbaar.Vanzelfsprekend worden alleen hoogwaardige asbestvrije isolatie materialen toegepast en de ovenkamer is altijd in RVS of 1.4828 uitgevoerd. Bij de warmtebehandeling van staal worden deze ovens ingezet voor voorwarmen, ontlaten, veredelen en gloeien onder normale atmosfeer of onder beschermgas. Bij het warmtebehandelen van non ferro metalen (bijv. aluminium) kunnen de ovens ook worden benut voor zachtgloeien en spanningsvrijgloeien. Andere gebruikstoepassingen zijn o.a.: ontbinden van technisch keramiek, drogen van onderdelen, ontspannen of inbranden van coatings, vulkaniseren van rubber enz. enz. Een ventilator zorgt ervoor dat de verwarmde lucht via aparte luchtkanalen intensief door de ovenruimte wordt gecirculeerd. Door gebruik te maken van indirecte verhitting en intensieve luchtcirculatie, ontstaat een zeer hoge temperatuurnauwkeurigheid van <+/-5K. De horizontaal uitgevoerde ovens hebben een horizontale luchtcirculatie en de verticale uitvoeringen een verticale luchtcirculatie.

Hoog temperatuurovens 

In het temperatuur bereik van 1.100°C tot 1.800°C zijn er verschillende mogelijkheden voor laboratorium toepassingen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld testen, analyseren, uitgloeien, bakken, verassen, verbranden, drogen, voorverwarmen, debinding / debinderen, opstoken, bepaling as gehalte, sinteren of smelten. In de praktijk worden deze ovens ingezet voor productie van technisch keramiek, halfgeleider productie, foto-zonnecellen, bio-keramiek enz.

Wij leveren ook ovens voor debinding en sinteren van ertsen, voor crystal-groeiende en thermische analyse. Onze ovens zijn elektrisch verwarmd, maar ook gas of brandstof gestookt is mogelijk. De ovens kunnen worden uitgebreid met een katalysator of thermische naverbrander. Alle ovenmodellen hebben vanzelfsprekend asbest vrije isolatie voor minimaal energieverbruik, lage buitentemperaturen en een hoge temperatuur nauwkeurigheid.

De hoge temperatuurovens zijn verkrijgbaar in een uitvoering als moffeloven, of als tafelmodel in 3 tot 15 liter inhoud, waarbij de deur naar beneden opent. Temperatuur bereik is 1.100°C of 1.200°C.

KLS serie
De KLS serieovens hebben een nuttige inhoud van 5 tot 45 liter en hebben een naar boven toe, opengaande parallel geleide deur. Deze ovens hebben een dubbele behuizing, waardoor de buitenkant niet te warm wordt. Temperatuur bereik is 1.100°C, 1.200°C, of 1.300°C.De KLS ovens zijn ook leverbaar met een gesloten keramische moffel waardoor de toegepaste isolatiematerialen en verwarmingselementen niet kunnen worden bloot gesteld aan vrijkomende schadelijke dampen of andere vrijkomende stoffen. Speciaal bedoeld voor verassen van bijvoorbeeld organische substanties denk bijvoorbeeld ook aan het verassen van polyester, plastics of andere kuststoffen.
KLS serie
KLC serie
In het temperatuurbereik van 1.400, 1.500 en 1.600°C hebben we de modellen KLC hoogtemperatuurovenswelke met SIC staaf verhitting zijn uitgevoerd. Door de SIC verhitting hebben deze ovenmodellen een zeer korte opwarmtijd. De KLC ovens hebben een naar boven toe, opengaande parallel geleide deur. Deze ovens hebben een dubbele behuizing, waardoor de buitenkant niet te warm wordt.
KLC serie
HTL serie
De hoogtemperatuur tafelmodel HTL ovenshebben MoSi2 elementen welke ervoor zorg dragen dat ze zeer snel op temperatuur zijn. Het temperatuurbereik van deze ovens is 1.500, 1.600, 1.750°C en 1.800°C. Leverbaar in uitvoeringen van 1 tot 10 liter. De HTL ovens hebben een naar boven toe, opengaande parallel geleide deur. Deze ovens hebben een dubbele behuizing, waardoor de buitenkant niet te warm wordt. De Molybdeen silicium verwarmingselementen zijn gelijkmatig over beide zijwanden verdeeld. Optioneel leverbaar met uitschuifbare bodem voor eenvoudig chargeren. De isolatie is uit hoge kwaliteit aluminiumoxide opgebouwd, voor zeer snelle opwarm en afkoeltijden.
HTL serie
HTK serie
De hoogtemperatuur HTK (zelfstaande) ovenshebben MoSi2 elementen welke ervoor zorg dragen dat ze zeer snel op temperatuur zijn. Het temperatuurbereik van deze ovens is 1.600, 1.750°C en 1.800°C. Leverbaar in uitvoeringen van 16 tot 70 liter. De HTK ovens hebben een naar rechts, opzij zwenkende parallel geleide deur, hete zijde van ovenist afgewend. Deze ovens hebben een dubbele behuizing, waardoor de buitenkant niet te warm wordt. De Molybdeen silicium verwarmingselementen zijn gelijkmatig over beide zijwanden verdeeld, optioneel ook tegen de achterwand. Optioneel leverbaar met uitschuifbare bodem voor eenvoudig chargeren. De isolatie is uit hoge kwaliteit aluminiumoxide opgebouwd, voor zeer snelle opwarm en afkoeltijden.
HTK serie
KC serie
Kamer oven modellen KC met 5 zijdige verhittingin kubische afmetingen zijn verkrijgbaar met een max. temperatuur van 1.300 of 1.400°C. De inhoudmaten zijn 16, 32, 64 en 128 liter. De spiralen zijn gelijkmatig verdeeld over de beide zijwanden, deur, achterwand en bodem hierdoor hebben deze ovens een zeer snelle opwarmtijd en een heel goede gelijkmatige temperatuurverdeling, welke wordt overgebracht op uw charge. Efficiënte meerlaagse isolatie van een hoogwaardige kwaliteit isolatiestenen, dragen zorg voor weinig warmteverlies, laag energieverbruik en lage energiekosten. De ovens hebben vrijstralende verwarmingsspiralen welke over draagbuizen zijn geschoven, hierdoor kan de warmte vrijelijk de oven instralen. De bodem spiralen zijn beschermt tegen beschadiging, middels een warmtedoorlatende Siliciumcarbide plaat.
KC serie
Buisovens
Buisovenszijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Denk daarbij aan 1 of meerdere verhittings zones, buisafmeting van Ø20 x 250 – Ø105 x 900 mm, spiraalverhitting, molybdeen silicium verhitting of SIC staaf verhitting. Temperaturen tot 1.800°C. Horizontaal of vertikaal, gesloten of open te klappen. Voor allerlei verschillende toepassingen hebben we diverse buis kwaliteiten zoals glas, keramiek en metaal. Diverse opties zijn mogelijk; bijvoorbeeld watergekoelde aansluit flenzen, begassingssystemen om onder een beschermde atmosfeer of vacuüm te kunnen werken.
Buisovens

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie, twijfel dan niet om contact op te nemen.