Hardingsoven voor scholen

Uit de jaarlijkse Ingenieursbarometer van detacheerder USG Innovativ is gebleken dat Belgische bedrijven grote moeite hebben om hun ingenieursvacatures in te vullen. Ook is gebleken dat Werktuigbouwkunde of elektromechanica de populairste specialisatie is in België. We zijn daarom blij om te melden dat Snijstaal dit jaar al 2 hardingsystemen afgeleverd heeft bij verschillende onderwijsinstellingen. Het is belangrijk dat onze toekomstige collega’s al vroeg bekend raken met de juiste kennis en kwalitatief goede apparatuur. Na aflevering en ingebruikname met ondersteuning van Snijstaal vroegen we eens hoe het daar gaat.

De juiste kennis en kwalitatief goede apparatuur 

Bij onze zuiderburen is men een stuk verder met het geven van technisch onderwijs. Om dit specialistische onderwijs mogelijk te maken zijn de docenten zo inventief, dat men probeert voor de aangeschafte apparatuur ook werk van buitenaf te krijgen, waardoor de investeringen zichzelf terug verdienen. Dat het belangrijk is dat onze toekomstige collega’s al vroeg bekend raken met kwalitatief goede apparatuur, en de vele warmtebehandelingsmogelijkheden die daarmee mogelijk zijn, zijn we het wel eens. Nu al het juiste onderwijs, betekent straks goede techneuten in de praktijk.

HS-1-systeem_180x169 Zo leverden wij bij Hogeschool Don Bosco in Hoboken een compact HS1 hardingssysteem bestaande uit de complete systeemtafel met uitbreidingen, hardingsoven, hete luchtoven en zoutbadoven. Hiermee kunnen de docenten met wat bijgeleverde hulpmiddelen en /of verbruiksartikelen al heel veel verschillende hardingsprocessen op de leerlingen overbrengen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het harden van gewone gereedschapsstaalsoorten of hooggelegeerde staalsoorten beschermt harden. Maar ook zelf nitreren of carboneren behoort tot de mogelijkheden. Met slechts een beperkt aantal hulpmiddelen kunnen al heel veel verschillende hardingsprocessen zelf gedaan worden. Wel blijkt de temperatuur regeling soms wat complex wanneer je hier niet dagelijks mee werkt.

HS1 systeem na aanbestedingstraject

Nadat alle apparatuur uitgeleverd was, hebben wij met onze ervaring en specialisme, ter plekke de docenten uitleg gegeven bij alle apparatuur, en uitvoerig laten zien hoe ze op eenvoudige wijze zelf kunnen harden met dit complete systeem en hoe ze hiermee kennis kunnen overdragen op de leerlingen. We zijn blij om te horen dat Snijstaal gewaardeerd wordt om de goede service, ondersteuning en kwaliteit van de producten. Of de studenten net zo blij zullen zijn met de apparatuur, moet blijken wanneer zij er het nieuwe academie jaar mee aan de slag kunnen.

Technisch instituut St. Jansberg in Maaseik heeft na een aanbestedingstraject ook een compleet HS1 systeem aangeschaft. Na het verkrijgen van de opdracht heeft onze buitendienst het project op zich genomen en naar tevredenheid geïnstalleerd. Wij merken steeds vaker de het hebben van een professionele buitendienst erg gewaardeerd wordt. Onze mannen zitten dagelijks langs de weg, dus als u ooit behoefte heeft voor een warmtebehandelings advies of hulp bij het bedienen van uw oven, neem dan contact met ons op voor een bezoek.

Na de installatie van een compleet HS1 systeem volgt nog een gerichte uitleg en opleiding over de, en met, de aangeschafte producten zodat er daarna professioneel met de oven(s) gewerkt kan worden. Waar mogelijk proberen wij ook proefmonsters te leveren.

Welk hardingssysteem kies ik?

Het compacte hardingssysteem HS1 systeem is ideaal voor kleine werkstukken (<25kg). Mocht u zelf met grotere werkstukken werken, dan is het complete HS2 hardingssysteem misschien meer iets voor u. Beide systemen zijn naar wens uitbreidbaar.

Ook andere ovens voor scholen
Naast hardingssystemen levert Snijstaal ook andere ovens voor scholen; bijvoorbeeld keramiekovens. Lees hier een aantal tips voor het aanschaffen van de juiste keramiekoven voor scholen en onderwijs ›